Nå er det nok med mobbing vel? Eller hva Kristin?

Ironisk nok har jeg aldri vært en som leser masse blogger, og engasjert meg så veldig i debatter. Noe som egentlig er litt rart, da jeg har sterke meninger og ikke er redd for å ytre de og selv har opprettet en blogg. Noe jeg prøver å være bevisst på ved å være en direkte og ærlig person, er å ikke si noe som vil såre noen eller noe som ikke har noe for seg å si. Når det er sagt har jeg nå engasjert meg i den siste bloggdebatten “mellom” Sophie Elise og Kristin Gjelsvik. Og grunnen til dette er fordi dette er noe som handler om mye mer enn å være et forbilde, plastisk kirurgi og kroppskomplekser. Det handler om oss mennesker som individer.

Vi lever i en verden som så og si kretser rundt sosiale medier. Sosiale medier har blitt en så stor betydning for oss, at det å sende sms nesten snart er like fjernt som å bruke MSN. Satt på kanten altså, men dere skjønner greia. Deretter følger det mye påvirkning, reklame, likes, meninger, kommentarer og da debatter. Denne debatten har engasjert meg av den enkle grunnen at jeg blir provosert over folk som mobber. Og på toppen av det, får med seg en hel haug med bitre mennesker som sier seg enig. Jeg skal ytre min mening i dette innlegget. For tro det eller ei, det er mulig å ha meninger om ting og mennesker, uten å rakke ned og mobbe.

Mennesker med sterke meninger som ikke er redd for å uttrykke de, står det respekt av. For ærlighet varer lengst, og ærlighet skaper debatt og diskusjon, noe som er helt nødvendig for dagens samfunn. MEN når går egentlig grensen mellom ytringsfriheten og mobbing? Gråsonen er så uklar at man ofte kan se seg blind på den. Og i dette tilfellet er det mobbing. Mobbing hadde jeg ikke trodd vi skulle oppleve av noen som har mottatt pris for å være en influencer.

Det er sjelden jeg gidder og bruke tid på å se på videoblogger, men halvveis inn i Kristins video fikk jeg faktisk hørt nok til å bli provosert og irritert nok til å måtte skrive dette innlegget.

Det er ekstremt mange som har hatt behov for å kommentere sine meninger om at Sophie Elise er et farlig forbilde, dårlig forbilde og skaper komplekser hos unge jenter. La meg først og fremst starte med å si at EN person alene ikke kan skape komplekser for andre mennesker. Og dere som mener dette; hvorfor bruke tiden på å følge med på noe du er imot? Allerede der starter problemet. Dagens samfunn og reklamer skaper komplekser for både unge og unge voksne. Når man i bilen hører på radioen og reklame for “Er du en av de som sliter med ridebukselår, mannebryst, dobbelthake…” Ja, det er denne verden vi nå lever i. Også skal EN person få så mye hets for å hva da, være seg selv? Ærlig talt folkens. Sophie Elise er et forbilde for unge som tenker å legge seg under kniven, fordi hun har vært åpen om at hun skulle ønske hun hadde tatt andre valg da hun var yngre, som igjen kanskje får unge til å tenke seg om to ganger. Hva hun gjør i voksen alder, skal få være hennes sak.

Dere som ytrer deres meninger om hva som er rett og galt. Hvem kan egentlig bestemme dette med hva som er rett å gjøre og galt å gjøre? Det er det ingen fasit på, men jeg vet at ingen skal få lov til å slenge dritt fordi de er uenig i andres valg. Vi bor i et land hvor vi har ytringsfrihet. Bruk den godt! Bruk den til å være deg selv. Bruk den til å fortelle det du ønsker å fortelle verden, MEN vær snill mot andre og mot deg selv.

Så tilbake til denne gråsonen og ytringsfriheten jeg snakker om. Vi mennesker er alle forskjellig, og SÅ heldig vi er som lever i et land hvor vi får lov til å ytre våre meninger og være hos selv. Eller? Det er mobbing, hetsing, meningsløse personlige meninger og unødvendige kommentarer som skaper komplekser hos unge mennesker. Som et menneske satt til denne verden har vi alle rett til å kunne være oss selv. Offentlig eller ikke. Dette skal ikke handle om plastisk kirurgi, og jeg gidder ikke engang gå inn på det temaet nettopp fordi det handler om å kunne være seg selv. Det handler om å fokusere på seg selv, og rett og slett drite i hva andre velger å gjøre FOR SEG SELV. Ja, jeg sier for seg selv og ikke MED seg selv. Du bestemmer over egen kropp, og hva du selv ønsker å gjøre med den. Er det ikke like ille å hakke løs på de som velger å benytte seg av plastisk kirurgi, som å hakke løs på de som ikke velger å gjøre det? Mobbing er mobbing. Hva blir det neste?

Hvis vi alle skal gjøre som Kristin Gjelsvik, på måten hun ytrer sine meninger hadde 3. verdenskrig allerede vært godt i gang. Vi alle har våre meninger, men er dette måten å uttrykke de på? Er dette måten å gå frem på? Hvilket forbilde setter du for andre unge? Du sitter og direkte mobber og slenger dritt som går på personlighet. Kynisk… manipulerende…. Stygge ting som sårer en allerede ganske sårbar person, som forøvrig er veldig åpen om egne komplekser. En person som er tøff nok til å være offentlig om sine komplekser. Si hva du vil om det at man er åpen om plastisk kirurgi, men alt i alt handler dette om å kunne være hvem man vil uansett hvem man er. Alle mennesker er forskjellig og alle mennesker fortjener å være seg selv. Samme på hvilket grunnlag.

Til alle dere som sitter der ute og peker finger, kommenterer, slenger dritt og til dere som mobber og forteller hvordan et annet menneske skal leve sitt liv. Alle dere der ute som mener sterkt om dette at Sophie Elise har gjort en stooooor feil her. Gå inn i deg selv og tenk etter om du er så mye bedre selv ved å påpeke andre menneskers “feil”. Forskjellen mellom deg og Sophie Elise er at du ikke blir hengt ut i media med over 1000 menneskers mening. Og om det var deg. Hadde du nå vært den du nå selv er? Den som sitter på den andre siden og ytrer dine ubetydelige meninger om hvordan en annen person skal leve sitt liv?

Kjære Kristin Gjelsvik, nå er det nok! Dette er ikke første gang du hissig og overivrig skal uttrykke dine personlig meninger. Et lite motto du bør ta oftere i bruk; har du ikke noe pent å si, så kan du holde kjeft. Du går frem i en videoblogg og forteller hvor kynisk, manipulerende og farlig en annen person er. Du burde skamme deg. DU burde hysjes ned. Du går frem som influencer og viser andre unge at det er HELT greit å være ufin, frekk og direkte mobbe andre mennesker som har andre oppfatninger, ønsker og meninger enn deg selv. I hvilken verden er dette greit?! Skjerp deg! Du er nå gravid, og skal oppdra et barn. Jeg håper du oppdrar barnet ditt og lærer det at alle mennesker skal få være seg selv og at man ikke trenger å si alt man mener selv om man er uenig. Fordi alt i alt, så er det nok hat i denne verden. Folk sliter med rasisme, homohets og gud vet hvor mange typer diskriminering. Så på hvilken siden av denne debatten sitter du på egentlig?

Midt i dette innlegget måtte jeg ta en pause for å amme min lille datter. Min datter som jeg skal oppdra til å være god mot andre, snill mot andre og ikke minst som jeg skal lære fra tidlig stund at det er viktig å være seg selv og la andre være seg selv. At ikke alle mennesker er like, og derfor ser vi heller ikke like ut. Vi gjør da heller ikke alt på samme måte og det er sånn vi mennesker er og sånn det skal være. Vi skal ikke være slem mot andre bare fordi vi er uenig med de. NRK super har en veldig fin serie, hvor tittelen er noe vi også voksne mennesker burde lære oss å bruke mer, spesielt i dagens samfunn. Den heter så enkelt som; SÅNN ER JEG OG SÅNN ER DET!