InkPrint 1:

Jeg vet nå at jeg må lære meg å svømme med mine demoner, og at jeg ikke kan drukne de uansett hvor hardt jeg prøver. Den eneste måten å holde hodet mitt over vannet på og håpe at demonene ikke drar meg ned, er å holde pusten; og holde den til lungene mine fylles med oksygen igjen. Gispe etter luft når jeg kommer til overflaten, med såre lunger. Et år av gangen – En dag av gangen – En time av gangen. Jeg vil kanskje aldri bli ett hundre prosent frisk, men jeg vet forbanna godt at jeg vil bruke styrken min til å leve så normalt jeg kan en dag. Inntil den dagen vil jeg fortsette å kjempe. Det aller viktigste er å fortelle meg selv at det er okay at jeg ikke har en paraply når det regner. Men at jeg, som alle andre mennesker, fortsatt fortjener solfylte dager. Dette er mine demoner, og jeg vil fortsette å krige med de i lang tid og kanskje helt til den dagen jeg tar mitt siste åndedrag. Det er på tide å tenke på å forbedre meg selv, for meg. Akseptere meg selv, for meg. Hele meg. For hvis jeg ikke klarer å akseptere meg selv, hvordan kan jeg forvente at andre skal gjøre det? Gjør deg selv du nå, jente. Det er på tide å akseptere, kjempe og jobbe. Og jobbe hardt. Du kommer dit. Bare ikke i morgen. En dag. Frem til da; prøv å vær glad i deg selv til en forandring.  

 


 

I now know that i have to learn to swim with my demons, and that i cannot drown them even how hard i try. The only way to keep my head above water and hoping that the demons wont drag me down, is to hold my breath and hold it until my lungs get filled with oxygen again. Gasping for air when i reach the surface, with sore lungs. One year at a time – One day at a time – one hour at a time. I may never be one hundred percent healthy, but i know damn well that i will use my strenght to live as normal as i can one day. Until that day i will keep fighting. The most important thing is to let myself know that its okay if i dont have an umbrella when it rains, but that i also, as everyone else still deserve sunny days. These are my demons, and i will keep fighting them for a long time and maybe till the end of my time. Its time to think about approving myself, for me. Accept myself, for me. All of me. Because if i cant even accept myself, how can i expect others to? You do you now, missy. Its time to accept, fight and work. And work hard. You will get there. Just not tomorrow. Some day. Until then; try loving youself for a change.

 Inkprint 1: 

Ja, i bakvendtland der kan alt gå an..

Først og fremst vil jeg nevne responsen jeg fikk på mitt forrige innlegg. Det var så mye positiv og fin respons. Hadde aldri forventet det, og ble veldig rørt! Jeg hadde heller ikke forventet den følelsen hvor befriende det var å skrive det ned og få ut følelsene og ordene. Fornøyd og stolt av meg selv. Det er noe jeg veldig sjelden er, dessverre. Og det var uten tvil et stort steg videre for 17 år gamle meg, for hun er fortsatt en stor del av meg og vokser hver dag.

Nok om det, og videre til ukens innlegg 🙂 

Etter å ha jobbet i klesbutikk og skobutikk i flere år, har jeg som mange andre altfor mye klær jeg ikke bruker. Hver gang det var en opprydning i klesskapet var det minimum en bærapåsa med klær som ble kastet i nærmeste Fretex container neste tur på butikken. Og en dag tenkte jeg at om jeg skulle gått tilbake og samlet opp alle disse klærne kunne jeg startet min egen Fretexbutikk! Dette har jeg nå derfor blitt mye mer gjerrig på, fordi det er så mye man kan gjøre med det! Og når man er veldig glad i å ha noe som ikke alle andre har, er det en god mulighet til å lage noe originalt og eget. For å kunne være kreativ, så må du tenke utenfor boksen. Det er vel forsåvidt det å være kreativ betyr, men. Ikke vær redd for å gjøre noe annerledes eller hva andre tenker om det du lager. Du lager det for deg selv og til deg selv, og hvis du er fornøyd er det det eneste som betyr noe. Så kom igjen; snu toppen bakfram, lag skjørt av bukse, tre buksa over huet. Ja, du skjønner hvor jeg vil. For det er nettopp dette som gjør det gøy å lage klær, og enda morsommere å se resultatene. Det er ingen grenser!

Er du sånn som rydder i klesskapet og hver gang så beholder du den ene toppen, buksa eller blazeren som du av en eller annen grunn bare ikke klarer å kvitte deg med? Selv om den ikke er noe annet enn støvsamler og tar opp plass i skapet og selv om du forteller deg selv at du kommer til å bruke den så skjer det aldri. Vel, du er nok ikke alene om det. Ofte er det en grunn bak det som at den har sentimental verdi eller fordi du tenker at du aldri finner lik igjen, så gud nei den må henge der i 10 år til. Men hvorfor ikke bare bruke den til noe annet enn det den skal brukes til?

Dette er nok bare ett av mange innlegg som kommer til å handle om små og litt større syom- prosjekter, så siden det er freddan tar vi et enkelt og lett innlegg.

Disse bildene under er topper jeg har laget ut av bukse, tights og shorts. Og du trenger ikke engang å dra frem symaskinen! For det er et ork i seg selv noen ganger. Men det du trenger er en saks, tekstil lim og en gammel shorts, bukse eller tights. Det er utrolig enkelt og tar deg heller ikke lange tiden. 

Det første bildet er faktisk min første idè som jeg fikk for en del år og kilo siden, hvor jeg ville ha ny topp på 17. Mai. Den ble jo såklart ikke brukt den dagen, men den ble flittig brukt flere andre ganger senere. Og all takk til mamma som hjalp meg ettersom jeg ikke var så rå med symaskinen på den tiden. Selv om jeg kan drømme om å få på meg denne toppen før de kaloriene som bor i klesskapet mitt slutter å gjøre klærne mine mindre, flytter ut, har jeg ikke klart å kvitte meg med den. 

Det jeg brukte til denne var en denim shorts, eller olashorts som det så fint heter på godt norsk. Et belte som hørte til en skinnshorts, strikktråd og klor for blekeeffekten. Tada!

Neste bilde er av en bukse som begynte å kjenne på slitasjen etter lårgnissing og konsekvensene av å være en favorittbukse, så den begynte å bli mer gjennomsiktig i stumpen, enn å dekke til. Så da ble den til en off-shoulder genser. Og noe jeg la merke til er at det jeg brukte i midten foran er samme beltet som er på bildet over. Ja, for jeg kaster ikke NOE stoff som blir til overs. Fordi det kan brukes til så mangt skal du se. Hvis du lurer på hvordan du få bukse til topp, så er det så lett som at du bretter buksa som at du skal brette den sammen, med stjerten ut for det er der du skal klippe. Og husk å ikke klipp for stort hull! Så for å vite cirka hvor stort så klipper du et ganske lite hull for å få en visjon om hvor mye du skal klippe. Ofte synes jeg det er kult når hjemmelagde klær ikke blir perfekt og det trenger det heller ikke være. Det er en del av sjarmen. Men om det er et stoff som ruller seg sammen, kan det være greit å sy en kant. På denne under er ikke stoffet sånn, så jeg slapp å gjøre noe annet enn å klippe og lime. Den svarte lappen foran gjorde jeg kun for pynten sin skyld. 

Neste har jeg brukt en tights som var en favoritt en gang i tiden og som har en veldig behagelig og tykk strikk i livet, noe som gjorde at toppen ble utrolig kul. Her har jeg gjort det samme, bare klippet bort armene og klipt så det ble 4 deler av “skuldrene” slik at jeg kunne knyte de sammen oppå skuldrene. Jeg brukte også bare tekstil lim på denne for å få på blondene som er et blonde hårbånd som aldri ble brukt. 

Neste er det eneste bildet jeg fant med chokeren jeg lagde, på. Derfor det litt tilgjorte bildet fra en lørdagskveld! Men det jeg lagde den av var en gammel jeans som hadde en veldig kul “vask” som det så fint sies. Eneste du trenger er noe tekstil av ønsket materiale og trykk knapper. Stor fan av trykk knapper blitt fordi det er så enkelt og genialt! Den er ikke sydd, fordi den skal ha et litt slitt preg over seg og jeg klipte den slik at jeg fikk sømmen på buksa i midten for å gjøre den litt mer spennende enn en plain denim choker. Denne er mye brukt og jeg elsker den! (Savner disse flettene/cornrowsene for de er SÅ kule) 

Jeg har lenge forsøkt å få til byttekveld med venninner, og har opprettet en facebookgruppe med de istedet hvor jeg tar på meg oppgaver som å sy om ting de ikke lenger trenger og gi det tilbake til de som noe nytt. Har ikke fått prøvd ut dette enda, men håper det blir aktivitet der etterhvert. Gruppen er også for å kunne byttelåne ting for en sjelden anledning slik at man slipper å kjøpe noe nytt hver gang man skal noe. Dette er en fin måte å drive gjenbruk på!

Håper dere fikk noen små ideer om hva dere kan lage, og jeg tar gjerne imot noen tips og prosjekter til inspirasjon fra dere som driver med dette selv. 

Så skal du kanskje gjøre noe i morgen og ikke aner hva du skal ha på deg, er lei de klærne du har og ikke har råd til å kjøpe deg noe nytt? Istedefor å sette deg foran tven i kveld; sett på godmusikk med noe godt i glasset og bruk kreativiteten din. Det trenger ikke være store tingene du lager, for å kjenne på den gode følelsen av å bruke noe du har laget selv som du er veldig fornøyd med! Mestringsfølelse kan aldri måles utifra hvor store eller små handlinger du utfører. Den kan kun føles og det er du selv som bestemmer hva som gir deg den følelsen. Slå to fluer og få ryddet opp i klesskapet også, kanskje? Selv om det er et ork og tiltak, så lover jeg at det føles så deilig etterpå! Jeg skal bruke kvelden på å lage noen nye chokere og kanskje jeg drar frem symaskinen også 🙂 

Da gjenstår det bare å ønske deg GOD HELG!