Hokus pokus, flytt fokus!

Knøttet i magen på dette bildet er 14 uker gammel, og her var jeg misfornøyd med kroppen min og hadde vært det i lang tid. Selv om jeg langt ifra jobbet hardt nok for å bli fornøyd heller! Det er ingen fasit på hvordan man skal se ut ut for å skulle kunne føle seg bra. Det er kun DU som bestemmer når du føler deg bra med deg selv, uansett hva vekten viser. KUN deg! 8 måneder senere og med mange ekstra kilo, ser jeg på dette bildet og river meg i håret over hvorfor jeg ikke var fornøyd! Ja, jeg hadde noen kilo ekstra enn hva jeg ønsket. Selv om jeg var fornøyd med noe, fokuserte jeg KUN på det jeg mislikte. Jeg er utrolig takknemlig og lykkelig for å ha en frisk liten jente i magen, og bryr meg lite om hvor mange kilo som har fulgt med. MEN det har fått meg til å innse hvor harde og kritiske vi damer er med oss selv og vår egen kropp. Dette året skal jeg jobbe med å sette mer pris på det jeg er fornøyd med, enn å fokusere på hva jeg er misfornøyd med! Jeg oppfordrer alle jenter som leser dette til å gjøre det samme 🙆 Hva med å gjøre det til et nyttårsforsett å legge mer fokus på de tingene på deg selv du liker istedefor det du misliker? Tror de fleste damer og jenter burde bli mye flinkere til dette ❤️ lær deg og elsk det du liker ved deg selv! #elskdetduliker #loveyourbody#becomfortableinyourskin

Nei, dette er ikke noe hokus pokus! Spesielt ikke for oss damer. Det er noe du må jobbe med. Hver dag! Men hold fokus på det positive, og legg de negative tankene vekk så godt du klarer. Det er ofte oss selv som er vår verste kritiker og bodyshamer, fordi det er oss selv som lar oss påvirke av media om hva som er “idealkroppen”. Vær fornøyd med deg selv, og ikke la andre mennesker definere din kropp og om den er bra nok. Den sjela du har er plassert i denne kroppen av en grunn. Vær takknemlig og lær deg å elske det du liker ved deg selv!

Det som ER hokus pokus er hvor stor positiv forandring det vil bli og hvor mye bedre du vil føle deg av å være snillere med deg selv og din egen kropp ☀ 

Klar, ferdig, gå! Hva venter du på?

Hei mandag!

Som hvert eneste år er treningssentrene overfylt av folk som skal bli sunnere og mer sporty. Men hva med å starte med en liten opprydding istedet? Det er sjelden varig forandring krever et par turer ekstra på trening og sjelden det forblir en vane. Om du ønsker en forandring i hverdagen, så starter det med et ryddig og velorganisert hjem mener jeg. Og jeg tror jeg snakker for flere enn meg selv når jeg sier; spesielt klesskapet. Skapet som forteller omverdenen hvem du er, og det skapet du ser inn i hver eneste dag. Så burde ikke det skapet gi deg en god følelse? 🤷‍♀️ Så…gjør det? Blir du glad av å se klærne du har eller blir du litt småfrustrert fordi du har for mye? 

“Opening up your closet should be like arriving at a really good party where everyone you see is someone you like!”

De fleste damer og jenter har et overfylt klesskap, og vi alle vet at uansett hvor mye vi rydder og prøver å kvitte oss med noe er det alltid plagg som blir hengende igjen år etter år selv om det aldri brukes. 

Selv vet jeg veldig godt hvordan det er å ha altfor mye klær, sko og vesker men “aldri ha noe å ha på seg”. Skapet blir stadig fylt opp med nye ting og de gamle ubrukte klærne blir fortsatt hengende og ikke brukt. Vet du hvorfor? Selv om det høres motsigende ut, er det slik at desto mer klær du har desto mindre har du å bruke. Nettopp fordi du har altfor mye å velge mellom, og mye “fyll” som bare tar opp plassen. Et klesskap med mindre klær er det lettere å finne klær i! 👈

Jeg regner med at hver gang du rydder i skapet, tar du kanskje en hylle eller skuff av gangen? Eller kanskje en kategori som topper først og legger inn igjen. Dette er metoden jeg selv har brukt i alle år, og hver gang blir jeg kvitt like lite. Denne metoden skal du herved aldri mer benytte deg av. Jeg skal fortelle deg metoden du skal bruke og jeg kan love deg at det funker!

Steg for steg skal jeg fortelle deg akkurat hva du skal gjøre. Og følg punktene, slik at det blir en vellykket og hyggelig opplevelse for deg 😊

TIPS! Før du starter er det lurt å gjøre deg opp en mening om hvordan stil du ønsker å ha, da det blir lettere for deg å ta avgjørelser. Mitt tips er å se etter inspirasjon på f. eks pinterest eller i moteblader om du er usikker, ikke har en spesiell stil og ønsker å kanskje fornye deg.

“If you like it, wear it!”

Dette gjør du:

1. Sett opp håret, fjern sminken og ta på deg behagelige klær som er enkle å ta av og på. Selv bruker jeg bare en altfor stor t-skjorte eller en løstsittende kjole. Eller rett og slett bare stå i undertøyet om du rydder et sted det lar seg gjøre. Sparer deg for MYE av og på-kledning 👌

2. Finn deg en god snacks og putt i favorittskålen og hell favorittdrikken i favorittglasset ditt. Hvorfor er dette viktig? Jo, fordi du skal omringe deg med ting som gir deg en god følelse, og bare det å spise av en koselig skål fremfor å knaske ut av en pose kan faktisk sette en litt koseligere stemning. Dette høres kanskje uvesentlig ut, men jeg synes det er en viktig del av ryddingen å kose seg samtidig 👈

3. Finn ut hvor du skal rydde og sørg for at du har et stort nok speil lett tilgjengelig, da du skal prøve klærne og få sett de ordentlig på. 

4. Da starter du selve ryddingen. Det du skal gjøre er å samle ALT av klær i EN stor haug. ABSOLUTT alt. Det skal ikke være igjen et eneste plagg i klesskapet. Har du klær flere steder i huset? Samle ALT. Se på det som at du skal nullstille klesskapet ditt, noe du i utgangspunktet også gjør. Vask og støvsug gjerne mens du er i gang. Det skal være helt tomt for å virkelig føle at du starter på nytt. Reboot!

5. Du skal gå gjennom et og et plagg. Er det noen plagg du er bare bittelitt i tvil om, SKAL du prøve det. Alle plaggene du beholder skal gi deg en god følelse. Du skal ikke beholde noe du er i tvil om, du skal være 100 prosent sikker på at du MÅ ha det. Prøv alt på! 

TIPS til spørsmål du kan stille deg når du rydder:

1. Passer det lenger?
2. Gir det deg glede? 
3. Er det pent på og føler du deg komfortabel med det?
4. Har du brukt det de siste 3-6 månedene?
5. Har du noe lignende? Du trenger ikke 2 av samme type. Behold det fineste av “2 like” 

6. Del opp i 4 bunker. 

1 – Beholde. 
2 – Usikker/kanskje- bunken (selv etter du har prøvd på) 
3 – Til Fretex.
4. Selge.

7. Når du kjenner at du begynner å bli lei, sliten eller uinspirert tar du deg en liten pause hvor du setter deg ned og ser på moteinspirasjon. IKKE sett deg foran tven, da dette avbryter ryddeprosessen og får deg ut av fokus. Du trenger ikke en lang pause med inspirasjon før du kjenner deg motivert til å fortsette, dersom du følger alle punkter.

8. Når du er i mål og ferdig med å sortere alt i bunker, starter du med å rydde inn alle klærne du vil beholde inn i klesskapet.

TIPS! Sorter praktisk. Bruk gjerne oppbevaringsbokser, og innredning i skuffer slik at du lettere får oversikt. Selv har jeg puttet alt av “slaskeklær” i en stor plastdunk og satt den nederst i avhengingsdelen i skapet da det ikke trenger å ta opp hyller eller brettes pent. En dunk til sesong eller en sjanger som for eksempel en til ting som kun kan brukes på sommeren, en til treningsklær osv. Dette sparer mye plass og du vil få en mye bedre oversikt på hva du har. Jeg har vært misfornøyd med at jeg har for dårlig lys i klesskapet, så jeg klistret opp slike lys inni skapet med bevegelsesensor. 

9. Når alt er på plass i skapet, fortsetter du med bunken som skal til Fretex/kast. Dette fordi du vil kvitte deg med alt som kan ryddes vekk i poser, knytes sammen og tas ut av hus før du fortsetter. 

TIPS! Kan du bruke noe som koseklær eller treningsklær og kaste noen av de gamle fillene fra disse kategoriene?

10. Deretter fortsetter du med å gå gjennom bunken med ting du kan selge. Dette bør være lite brukte klær som skiller seg litt ut og som ikke er basic. 

TIPS! Inviter inn venninner til en byttekveld, så kan du også bytte til deg klær istedefor for å selge. Men bytt til deg kun ting du mangler, slik at du ikke fyller opp garderoben igjen etter ryddingen.

11. Siste haugen du skal gå gjennom er usikker/Kanskje-bunken. Dersom du føler det er vanskelig og fortsatt ikke vet om du vil ha det eller ikke, så kan det være lurt å sove på det og ta det dagen etterpå eller en annen gang. Da har du fått ryddingen litt ut av hodet og får en annen følelse av det du er usikker på. Som oftest ender det du er usikker på i skapet, og igjen uten å bli brukt. For å hjelpe deg litt på vei i kanskje-bunken så kan du bruke de samme spørsmålene jeg ga over her 👆 Har du beholdt noe lignende, så anbefaler jeg deg å kvitte deg med det.

Denne metoden funker veldig godt, og du vil bli overrasket over hvor mye du kommer til å kvitte deg med hvis du ikke har prøvd den før. Jeg anbefaler alle å gjøre dette i løpet av Januar, slik at du får en fresh start på året.

Du vil spare penger ved at du føler at du verken trenger eller ønsker å kjøpe noe nytt på en stund og det gir en veldig god motivasjon på å ha et minimalistisk klesskap med kun ting du elsker og vil bruke! 


Hva er vel bedre enn å føle at du alltid finner noe å ha på deg? Det sparer deg for mye tid på å velge antrekk, du vil få en god følelse når du titter inn i klesskapet og du vil bruke alt du har mye oftere istedefor å ha masse ting du ikke bruker. 

TIPS! Oppbevaring og organisering er viktig, slik at alt oppbevares lett tilgjengelig og godt synlig. 
Finn ut hva som passer best for deg. Personlig liker jeg best å bruke kommode, da det gir best oversikt, men det er smak og behag. Heng opp kjoler og alt som tar seg best ut på henger. Ikke oppbevar ubrukte kleshengere i skapet. Ha de lett tilgjengelig et sted de ikke er i veien. Grunnen er at det vil se ryddigere ut, og de vil ikke være i veien.

Fokuset i innlegget har vært for de som har for mye klær, men er du en av de som har for lite klær? Denne metoden er da isåfall like effektiv for deg også. Bruk den, og skriv opp underveis hva du mangler og trenger. Ta deg en liten shoppingtur, og kjøp de plaggene du savner i skapet. Jeg anbefaler selvfølgelig at du handler på salg, fretex, uff eller en gjenbruksbutikk før du handler på fullpris. Spesielt om du har en liste på hva du trenger. Er du en av de som sjelden setter foten i en gjenbruksbutikk og ikke har helt peiling på hva du skal se etter? Spør meg! Jeg hjelper deg gjerne med shoppingen! 
 

Etter oppryddingen har jeg kvittet meg med til sammen flere søplesekker med jakker, klær og sko. Mye av det er ting som kan selges da det er mye ubrukt og lite brukt ting som fortjener å brukes. Det er flere goder ved å få ryddet opp. Du kan enten gi bort til noen du vet trenger det, selge det så du tjener penger eller f.eks bruke noe av det til å sy det om til noe unikt. Mange synes slike ryddingsprosesser er krevende og et stort tiltak, men jeg lover at etter du er ferdig vil du sitte igjen med en god selvfølelse og være meget fornøyd med alt du har fått til!


Klar, ferdig, gå! Hva venter du på? Sett i gang med ryddingen 🙆‍♀️ 

Jatakk til spraylakk!

Godt nyttår! Mange har nok allerede pakket bort julen, mens noen lar den være oppe litt til. Alltid litt vemodig og pakke den bort, da det er en så utrolig koselig stemning når den er i hus. Selv pakket jeg den bort før nyttårsaften da det klødde i fingrene etter å hoppe inn i 2019!

Når vi pakket opp julen i år var det flere ting jeg ikke var fornøyd med av julepynten. Mye gammelt som har fulgt med i eskene og blitt satt opp hvert eneste år. Noe pynt er like fint og har sentimental verdi for mange av oss. Selv har jeg julepynt som jeg har fått av mamma og pappa, som jeg har sett hver jul så lenge jeg kan huske, og som da har gått litt ut på dato. 

Mitt tips er å ha juleverksted eller en liten hobbykveld om du er typen som liker å sette på julemusikk og bruke kreativiteten. IKKE kast gammel julepynt du er lei, før du har i det minste prøvd å gi det en liten makeover. Det skal så lite til for at det ser ut som noe helt nytt og føles helt nytt bare av å spraye eller male det om.

Denne nissen har jeg sett siden jeg var liten, og begynte å bli lei den både fordi den var gammel, ikke så veldig fin og fargene ikke passet helt inn i vårt hjem med resten av pynten. Men potensiale hadde den, og se hvor fin den ble av bare litt spray og glitter.

Spraylakk, lim, glitter og lakk så ble den superfin!

Så før du kaster noe som helst av pynt, så legg det ned i en egen eske til neste års juleverksted, så kan jeg garantere at du sparer penger på å la den gamle pynten fra bestemor brukes noen år til 😉 

Dette gjelder selvfølgelig ikke bare julepynt, men generelt interiør eller pynt. Det går veldig fort og kan gjøre en stor forskjell i hjemmet. Denne lampen var sort, og passet ikke inn. Etter å spraye den hvit med bronsespray over for å få en slitt effekt, synes jeg den ble mye bedre. Mitt pirkete øye synes ikke det var så pent med sort ledning, så jeg surret hemptråd rundt den for å ikke trekke mye oppmerksomhet vekk fra lampen og fordi slike små detaljer har veldig mye å si på resultatet. Hadde jeg beholdt ledningen som den var, ville det blitt veldig kræsj med lampen og “ødelagt” litt av stilen jeg ønsket denne lampen i.

Det er veldig lite som skal til, og det er nesten uendelig med farger du kan spraye med. Det er ofte mye gammel interiør og pynt man finner på brukt og antikk, som kan bli veldig fint med dette tipset. Spesielt da gamle ting er unike og sjelden noe alle andre har, spesielt hvis du gjør det om selv og gjør det til ditt eget. Så neste gang du ønsker å oppdatere litt hjemme, kjøp heller en sprayboks med ønsket farge og lag din egen vri på det. Bruk kreativiteten! Desto mer du “tar av” med spraylakk, jo kulere blir det. Og dersom du er misfornøyd med resultatet, er det ikke verre enn at du sprayer over og starter på nytt! 

Selv liker jeg best de spraylakkene du får kjøpt på biltema, da de er rimelige og gode å bruke. Du får også kjøpt blank lakk i både matt og blank, som du kan bruke over for å enten gi et matt eller blankt resultat, men som også brukes for å beskytte fargene fra å slites vekk. På denne lampen har jeg ikke brukt noen av delene, da den kun skal stå i en bokhylle og ikke vil bli noe særlig slitt. Håper det var et tips som flere vil benytte seg av 🙂

Så hva med å starte året med en liten makeover i hjemmet? 

Ha en fantastisk helg!